KÖMMERLING 76 MD AluClip

KÖMMERLING 76 AluClip е модерен и најдобар во својата класа на ПВЦ системи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЕФИКАСНОСТ

Прозорскиот систем PVC-U со алуминиумско обложување на спојување ги комбинира предностите на двата материјали во еден структурен елемент. Надворешната обвивка од алуминиум нуди речиси неограничени можности во дизајнот на бои, додека внатрешните PVC-U профили обезбедуваат ниско одржување, висока димензионална стабилност и сигурна функционалност.

БЕЗБЕДНОСТ

Системот на центарот за заптивање KÖMMERLING 76 ги нуди сите предности што може да ви ги дадат модерните прозорци. Овој централен систем за заптивање со шест комори и длабочина на конструкцијата од 76 mm нуди фасцинантна комбинација на модерен дизајн и совршени пропорции на профилот. Системот за централно заптивање на KÖMMERLING 76 е толку иновативен дизајн за кој може да се земе модерно трокреветно застаклување или специјално функционално застаклување со панели до дебелина од 50 mm.

Системот ги исполнува барањата за ниска енергетска куќа – Uf вредност = 1,1 W / (m²K). Интелигентниот целокупен дизајн ја зголемува топлинската и звучната изолација, што значи за вас поголем квалитет на живеење, економичност и сигурност.

 

СПЕЦИФИКАЦИИ

  • Дизајн со тенки профилни линии дозволува и на најголемата количина на светлина да продре и постигне висока енергетска добивка на соларна енергија. Погодни се за пасивни куќи бидејќи имаат вредност Uf=0,95 W / [m²K]
  • Застаклување до 56mm што овозможува инсталација на тројно и посебно функционално стакло
  • Сигурен пренос на товарот од тешките пакети на стакло до централното челично засилување
  • Ултра модерна технологија за лесно ракување и сигурна функционалност
  • Лесно се чистат и имат голема трајност и масивност
  • Покрај класичната бела боја нуди широк спектар и на други бои