Trocal 70 CL / 70 CL+

Системот Trocal 70CL/70CL+ кој го користиме за производство на ПВЦ прозорци  ни нуди ефикасни решенија кои ги исполнуваат условите и барањата на нашите клиенти.

 

 

 

 

ЕФИКАСНОСТ

Trocal 70 CL / 70 CL + дава значителна заштеда на енергија и ја зголемува енергетската ефикасност во вашиот дом. Технологијата со пет комори (70 CL) и шест комори (70CL+) постигнува драстична топлотна заштита. Термопан стаклата кои во својата внатрешност се исполнети со аргон гас ги неутрализират звучните  бранови и постигнуват одлични топлински карактеристики.

БЕЗБЕДНОСТ

Дебелината на профилот 70 mm и осовинската димензија од 13 mm обезбедуват значителна заштита од кражба. Свиткувањето на профилот е многу тешко бидејќи самиот профил има можност за инсталирање на сигурносен оков.

СПЕЦИФИКАЦИИ – TROCAL 70 CL / 70 CL+

  • Коефициент на топло спроводливост Uf = 1.3 W / (м2К)
  • Пет коморна технологија со две гуми за дихтување (70CL)
  • Шест коморна технологија со две гуми за дихтување (70CL+)
  • Висока звучна изолација до 45 dB
  • Модерен дизајн со индивидуални бои кои го задоволуват вкусот на квалитетот
  • Сјајност и одржливост на профилот со користење на безоловни стабилизатори